Nederlands English Twitter Facebook 
ARS PECUNIAE MAGISTRA
inlog klanten & filiaalhouders

  wachtwoord vergeten?
Winkelmandje 0 producten in uw 

“De complexiteit van het financiŽle systeem is veel sneller toegenomen dan ons begrip van die complexiteit.”

Wouter Bos

Jaar:

Nieuws


Geldpers gerepareerd

zaterdag 7 juli 2012

Het had even wat voeten in de aarde maar uiteindelijk is het ons gelukt de frictieband van de geldpers geheel te vervangen. Aanvankelijk is geprobeerd het materiaal te lijmen maar dat ging toch niet goed. De spanbanden waarmee het materiaal tegen het wiel moest worden geperst, waren gewoon niet sterk genoeg. Daarom is gesloten het materiaal op dezelfde wijze vast te zetten als voorheen - d.w.z. met verzonken cylinderschroeven vastbouten.

Hiervoor moesten de schroefgaten wel heel precies worden afgetekend - een bijzonder lastige klus op een gebogen ondergrond. Met behangpapier, potlood, plakband, lijm en heel veel geduld lukte het om de exacte positie van de gaten te bepalen. Daarna was het een kwestie van netjes gaten boren en schroeven.

Tot slot hebben we meteen de vliegwielen ontroest en opnieuw afgesteld. De pers draait nu weer als een zonnetje!Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl