Nederlands English Twitter Facebook 
ARS PECUNIAE MAGISTRA
inlog klanten & filiaalhouders

  wachtwoord vergeten?
Winkelmandje 0 producten in uw 

“Papiergeld keert altijd terug naar haar intrinsieke waarde - en die is nul.”

Voltaire

Jaar:

Nieuws


Bezoek Hogeschool voor de Kunsten

vrijdag 6 juli 2012

Vandaag ontvingen wij een aantal deelnemers aan de zomercursus van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Speciaal voor docenten in het kunstonderwijs biedt de AHK iedere zomer een programma over de nieuwste ontwikkelingen in de kunst. Dit jaar was het thema 'remix-culture': de wijze waarop kunst zich vermengt met maatschappelijke- en politieke ontwikkelingen. In dat kader leek hen een bezoek aan de Kunst Reserve Bank wel interessant.

Samen met onze buurman Jan Raes van de ABN hadden wij een tweeledig programma voorbereid: bij de KRB een uitleg van de wijze waarop wij ons op het terrein van de banken begeven en vervolgens bij de ABN een toelichting op de manier waarop de bank aansluiting zoekt bij ontwikkelingen in de samenleving. Dit leverde vanzelfsprekend een boeiende juxtapositie van verschillende zienswijzen en methoden op.

Zoals altijd lagen de weergoden weer eens dwars en moesten de cursisten hun toevlucht zoeken in het (vanwege de reparatie toch al overvolle) pershuis. Bij de ABN was er echter een luxe presentatieruimte beschikbaar - voorzien van alle multimediale hulpmiddelen die men zich maar kan wensen. Een contrast waarmee één deel van het verhaal in ieder geval geen toelichting meer behoefde...Comité van aanbeveling

Herman WijffelsProf.dr. H.H.F. Wijffels, voormalig voorzitter van de Rabobank, voorzitter van de SER en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Herman Wijffels is momenteel hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Arnold HeertjeProf.dr. A. Heertje, emiritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Tevens bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de economische wetenschap en lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Rick van der PloegProf.dr. F. van der Ploeg, staatssecretaris voor cultuur en media in het Kabinet-Kok II. Rick van der Ploeg is tegenwoordig hoogleraar economie, University of Oxford en hoogleraar politieke economie, Amsterdam School of Economics, Universiteit van Amsterdam.

Coöperatie Kunst Reserve Bank — Overtoom 256, 1054JA Amsterdam — T. 06 1226 3331 — info@kunstreservebank.nl